Paravane de insecte pentru ferestre

Ecranele de insecte pentru ferestre sunt sisteme simple de construit și de operat, care oferă protecție eficientă împotriva insectelor.

Paravane de insecte pentru ferestre

Plase de tantari - Caracteristici

Paravanele de tantari impiedica insectele sa intre in casa. Aceasta este o problemă cu care ne confruntăm în cea mai mare parte a anului – de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei. Pe piață sunt disponibile diverse insecticide, dar cele mai multe sunt chimice și nu toată lumea le vrea sau se poate descurca. Folosite în interior, pot provoca reacții alergice. Un paravan de țânțari ajută la prevenirea pătrunderii insectelor, eliminând nevoia de substanțe chimice. Plasa fină este o barieră chiar și pentru cele mai mici insecte.

Plasele de țânțari pentru ferestre și uși sunt o modalitate de a vă bucura de liniște acasă în perioadele în care insectele sunt active; mai ales dacă locuința/apartamentul se află lângă corpuri de apă sau zone verzi, sau dacă este o casă de vacanță. Insectele nu numai că perturbă liniștea și odihna, dar pot fi și periculoase pentru cei care suferă de alergii (albine, viespi) sau purtători de germeni atunci când aterizează pe alimente (muște). Prin urmare, cel mai bine este să preveniți în mod eficient insectele nedorite să intre în casă. Mai mult decat atat, in lunile calduroase, mai ales in serile cand temperatura exterioara scade, ferestrele sunt deseori deschise; aceasta oferă confort acasă, împrospătează aerul și îmbunătățește parfumul ambiental. Lumina artificială atrage insectele, iar instalarea unor paravane de țânțari le împiedică să intre.

Paravanele de țânțari nu împiedică utilizarea ferestrelor și ușilor de balcon, care pot fi deschise și închise fără probleme. În zilele noastre, aceste tipuri de ecrane sunt proiectate și produse nu numai pentru a oferi o protecție eficientă împotriva insectelor, ci și pentru a arăta plăcut din punct de vedere estetic. Calitatea înaltă a materialelor și gama de culori asigură că plasele de țânțari se îmbină cu decorul interior și cu fațada exterioară. Paravane de țânțari personalizate

Tipuri și instalare de paravane de țânțari

Pentru a fi eficient, un paravan de țânțari trebuie să fie de bună calitate și cu dimensiuni personalizate. Montarea dimensiunii corecte este esențială datorită dimensiunilor variate ale ferestrelor, diferitelor lățimi ale profilelor și grosimilor ramelor ferestrelor; chiar și o diferență de 2 mm poate duce la un decalaj. Magazinul Knall are o secțiune specială (Măsurare), unde puteți verifica cum să măsurați corect o fereastră pentru un paravan de țânțari.

Paravanele sunt produse în două tipuri: plasă de țânțari încadrată și plasă de țânțari roll-up. Paravanul de țânțari încadrat este montat pe fereastră folosind un guler special sau un magnet (nu este necesară modificarea cadrului ferestrei). Paravanul de țânțari a ușii necesită utilizarea de balamale, fie fixe, fie cu auto-închidere – paravanul formează aici un set suplimentar de uși care se deschid spre exterior. Paravanul de țânțari rulabil funcționează ca o jaluză; plasa este extinsă și retrasă folosind un mecanism cu lanț. Plasa este plasată într-o casetă de aluminiu cu profil lateral în formă de U. Se instalează fie în exterior, fie în interiorul locașului ferestrei. Paravanele de țânțari pentru ușile de balcon pot acționa și ca „uși de furtună” – plasa densă din care sunt făcute blochează rafalele de vânt mai puternice.

La ambele modele, protectia impotriva insectelor este asigurata de o plasa cu gauri de 1x1 mm. Plasa este realizată din fibră de sticlă, ușoară și permițând fire foarte subțiri; in plus, este imbracata cu PVC, facandu-l extrem de rezistent la factorii meteorologici precum lumina soarelui sau ploaia (astfel, paravanul de tantari isi mentine estetica foarte mult timp) si deteriorari mecanice. Paravanele moderne de țânțari sunt echipate cu un profil din aluminiu estetic și durabil. Ecranele pot fi folosite la diferite tipuri de ferestre: PVC, lemn și aluminiu.

Paravanele de țânțari pentru ferestre și uși din gamă sunt suficient de variate pentru a fi potrivite cu schema de culori a clădirii. Puteți alege atât culoarea plasei, cât și profilul. Această soluție înseamnă că, păstrând beneficiile protecției împotriva insectelor, nu este nevoie să faceți compromisuri cu privire la aspectul estetic al ferestrelor. paravane de tantari pentru ferestre verticale

Sisteme de ecrane de țânțari

Sisteme de paravane de țânțari disponibile la magazinul Knall:

  • Paravan de tantari inramat pentru ferestre. Una dintre cele mai simple și mai convenabile soluții. Se fixează pe tocul ferestrei folosind plăci metalice care se suprapun etanșării. Avantajele includ instalarea/demontarea foarte ușoară și nicio modificare a cadrului. Latime maxima 120 cm, inaltime maxima 160 cm.
  • Plasa de tantari pentru usi. Poate fi montat pe uși de balcon, uși de terasă sau altele. Calitatea înaltă este asigurată suplimentar de colțurile interne, balamale solide și un mâner elegant. Nu restricționează în niciun fel utilizarea ușii. Latime maxima 140cm, inaltime maxima 260cm.
  • Paravan de țânțari MONUMO cu o singură față pentru uși. O plasă de țânțari pentru ușă montată orizontal; ghidat folosind lanțuri superioare și inferioare. Ecranul este echipat cu o casetă estetică din aluminiu (introdusă în profilul lateral în formă de U), cu plasa îmbinată permanent cu rola. Paleta de culori RAL selectate și culori asemănătoare lemnului.
  • Plasa de tantari roll-up MONUMO dublu fata pentru usi. Un ecran orizontal, ghidat folosind lanțuri superioare și inferioare. Plasa este asezata intr-o caseta din aluminiu (introdusa in profilul lateral in forma de U) si imbinata permanent cu rola. Culori – paletă RAL selectată și nuanțe asemănătoare lemnului.