Protecția camerelor de birouri împotriva soarelui

« Înapoi la blog

Vacanțele se apropie încet de sfârșit și este timpul să revenim la realitate. Din pacate. Totuși, toamna care se apropie încet este și un anotimp frumos și însorit al anului. Mersul cu bicicleta în afara orașului și plimbarea într-un parc plin de frunze colorate vă vor ajuta să vă ușurați dorul de vară.

Cu toate acestea, nu vor atenua nicio lumină solară care cade în birou. Trebuie să avem grijă noi de asta. Sfârșitul verii și toamna sunt zile încă pline de soare, iar birourile ar trebui să fie la fel de bine ferite de acesta ca și cele de acasă. O căldură inconfortabilă și o mișcare continuă cu siguranță nu te vor ajuta să te concentrezi asupra muncii tale.

Acoperiți, dar nu întunecați

În umbrirea ferestrelor de la locul de muncă, este important să reduceți temperatura din cameră, dar în același timp să puteți lucra în ea fără a fi nevoie să porniți iluminatul artificial.

Ele funcționează foarte bine în birourile verticale și sunt asociate în principal cu protecția solară a spațiilor de birouri sau locuri precum săli de lectură, biblioteci, școli, universități sau spitale și birouri. Benzile de material dispuse vertical pot fi fixate in orice unghi, ceea ce asigura intrarea luminii naturale si accesul usor la ferestre. Pot fi folosite si cu geamuri mari, deci sunt perfecte pentru sali de conferinte, sali de curs universitare sau spatii de birouri mai mari. În plus, de exemplu, în cabinetele medicale sau cosmetice, acestea pot fi folosite pentru a crea pereți despărțitori care vor asigura intimitatea pacienților.

O opțiune bună în birou va fi și obloanele din aluminiu perforate . Există mici găuri pe suprafața șipcilor orizontale (lamele). Datorită acestui fapt, chiar și după ce sunt complet acoperite, lumina naturală a soarelui este ușor estompată.

Protecție externă

Daca avem in vedere alegerea huselor exterioare, in cladirile destinate spatiilor de birouri se vor folosi in primul rand rulourile ecran . Cu siguranta, husele exterioare sunt cele mai eficiente in prevenirea incalzirii incaperilor prin oprirea razelor solare in fata suprafetei sticlei, iar rulourile ecran sunt realizate dintr-o grila care difuzeaza lumina naturala, dar nu o blocheaza, astfel incat va fi suficient de luminoasa in birou. Plasa este, de asemenea, o protecție a ferestrelor, de exemplu în cazul vântului mai puternic și, în plus, împotriva insectelor care cădeau în interior.

Jaluzelele venețiene pot fi o altă soluție. Acestea funcționează la fel ca și jaluzelele din interior - sunt realizate din lamele orizontale care pot fi reglate în orice unghi și oferă lumina necesară. Totuși, aici, după ce acoperiți complet lamelele din mijloc, va trebui să porniți iluminatul artificial.

Blog

De asemenea, verificați.

Culoare gri

Culoare gri

Griul este o culoare neutră care este asociată cu lucruri precum cerul gri sau orașele din beton. Cu toate acestea, griul este și o culoare care poate fi elegantă și stilată...

Mai mult »

Toate articolele și sfaturile »