Interioare în 2021

« Înapoi la blog

În fiecare an, în această perioadă, pe blogul nostru, ne uităm la tendințele care apar în designul interior. Ce s-a schimbat și s-a schimbat ceva? Au existat soluții de decorare noi, interesante? Dar culorile? Lumea decorațiunilor interioare este la fel de colorată ca și lumea modei. Merită să știm ce se va întâmpla în el în 2021, pentru că ne poate inspira să facem câteva schimbări interesante care vor schimba casa.

Două concepte de bază reiese din previziunile în tendințele de decorare din 2021. Una se concentrează pe ecologie, inspirată din natură și minimalism. Al doilea este pentru decadență și extravaganță. În ambele cazuri, personalitatea noastră va fi punctul de plecare. Acest cuvânt apare peste tot. Tendințele viitoare nu se concentrează pe soluții uniforme; ele poartă un mesaj care ne spune să rămânem noi înșine în primul rând. Au ales ce ne place cel mai mult, au amenajat interioarele astfel incat sa ne simtim cel mai bine in ele. Ca să fie ale noastre, nu depozite interioare. Prin urmare, anul acesta va fi foarte divers în ceea ce privește tendințele în designul interior.

Natură
Natura este în primul rând ecologie, minimalism, materiale naturale, culori slabe și plante. Culorile acestui an sunt inspirate din nisip și pământ - maro și bej delicat, gri blând, galben slab și portocaliu ruginit. De asemenea, merită să acordați atenție tendinței de a crea interioare atmosferice în tonuri de gri și bej; acest lucru creează un spațiu luminos și confortabil. Cu toate acestea, în ciuda culorilor slabe, nu se pune absolut nicio problemă de plictiseală. Designerii nu au uitat de natura multicoloră. Avem aici nuante saturate de verde si albastru asociate cu apa, cerul si padurea, precum si flori de culoare roz, rosu si violet. Asemenea accente de culoare insufletesc incaperile, iar anul acesta aranjamentele minimaliste devin mai cochete si mai confortabile.

Materialele naturale folosite în amenajările interioare sunt lemnul (nu doar mobilierul, ci și podelele și elementele de perete), piatra, răchita, bambusul, ceramica, sticla și metalul. Acesta din urmă a apărut până acum în principal în bucătărie și baie, dar acum include și lămpi și mese în living. Și bineînțeles textile; Anul acesta, lâna delicată va domni suprem pe perne, pături și tapițerie pe canapele și fotolii.

Dacă natura și ecologia sunt vintage, desigur. Vintage nu este neapărat antichități, în ziua de azi este vorba mai mult despre restaurarea mobilierului care și-a găsit până acum locul în pod sau la subsol. Dând mobilierului vechi o a doua viață și combinând-o cu elemente moderne, creăm un stil unic legat de amintiri, dar fără efectul unei mizerie vechi. În acest moment, merită menționat și tendința „wabi-sabi” venită din Japonia. Se concentrează pe imperfecțiunile articolelor utilitare și se bucură de ciclul lor natural de maturare și îmbătrânire. Designul include lucruri și materiale cu semne de utilizare și lipsite de un aspect perfect.

Și bineînțeles plantele! Anul acesta, ele devin un ornament în sine, ghivece de designer „ondulate” realizate, de exemplu, din ceramică.

Decadenţă
În 2021, ne vom inspira din stilurile boho și art deco. Art deco este un design al perioadei interbelice, nebunești anilor 1920 și 1930. Se combină cu acoperiri elegante, bijuterii, oglinzi, linii fluide și management simetric al spațiului. Este asociat cu luxul, eleganta si atentia la detalii.
Caracteristica distinctivă este și liniile geometrice (dreptunghi, pătrat, cerc) de mobilier și lămpi. În 2021, forma rotunjită a canapelelor și fotoliilor câștigă o popularitate deosebită. Materialele sunt în principal lustruite și furnir din lemn, marmură și aurire, abanos și fildeș. Țesăturile art deco preferate includ satin și catifea, adesea matlasate sau decorate. Culorile sunt discrete și combinate cu funcția camerei, de exemplu gri și bejul sufrageriei sunt însuflețite de roșu și o nuanță profundă de verde, iar în dormitor sau baie sunt doar culori reci. Totuși, ceea ce este cel mai caracteristic aici este combinația contrastantă de alb și negru, pentru care a fost faimos apartamentul lui Coco Chanel din Paris.

Boho, pe de altă parte, este o pasiune pentru materialele naturale și decorațiunile originale. Este un stil care se concentrează pe multicolor și ușurință artistică; culorile intense și combinațiile lor strălucitoare domină aici. Mobilierul vintage este combinat cu accesorii moderne și elemente de cultură pop, arta este combinată cu designul folclor, și decorațiuni exotice cu materiale delicate. Aici domină culori precum roșul intens, turcoazul, violetul, dar și pastelurile delicate, mai ales dacă în interior există decorațiuni expresive. Din dezordinea aparenta iese un interior eclectic, saturat de culoare.

Blog

De asemenea, verificați.

Toate articolele și sfaturile »