Casă inteligentă - pas în viitor

« Înapoi la blog

Apropo de cea mai inteligentă casă este o clădire care a fost dotată cu tehnologii moderne pentru a spori confortul și securitatea locuitorilor săi. Una dintre caracteristicile sale cheie este capacitatea de a crește eficiența energetică în utilizarea și funcționarea clădirii.

Dezvoltarea tehnologiei ne afectează fără îndoială viața de zi cu zi. Îl folosim la serviciu și acasă. Este să ne ajute să facem ceva mai rapid și mai eficient, să comunicăm mai repede, să creștem sentimentul de securitate; ar putea fi schimbat mult timp. Pe scurt, tehnologia ne face viața mai ușoară. Ideea construcției inteligente este relativ nouă și cu siguranță încă nu este foarte comună. Până de curând, clădirea inteligentă era sinonimă cu ceva exclusivist și de elită. Cu toate acestea, în prezent, sistemele smart home devin din ce în ce mai accesibile și vor fi utilizate pe scară largă sau chiar necesare într-un moment.

La acest fapt contribuie conștientizarea tot mai mare a necesității de a reduce energia consumată. În plus, directiva Parlamentului European din 2010 impune țărilor membre obligația ca de la începutul anului 2019 toate clădirile publice nou construite, iar de la începutul anului 2021, toate proiectele de case noi apărute în Uniunea Europeană au fost dezvoltate cu ideea de cel mai mic consum de energie posibil. În clădirea care se construiește, instalarea inteligentă se poate baza pe cablare tradițională. În cea existentă, dacă se dorește să se evite forjarea și renovarea pereților, de obicei se folosesc sisteme radio wireless. Proiectarea inteligentă a instalației trebuie să se bazeze pe o analiză detaliată a nevoilor și cerințelor locuitorilor.

Cum o casă inteligentă facilitează funcționarea de zi cu zi

În trecut, fiecare dintre instalațiile utilizate în locuință avea o sarcină și o automatizare individuală cu controlere și telecomenzi separate, de exemplu un sistem de alarmă sau un cazan de încălzire. Pe vremea când în locuințe au apărut instalații noi și tot mai moderne: aer condiționat și ventilație, iluminat divers, jaluzele (interne și externe), multimedia sau irigarea grădinii, ak? probleme legate de controlul separat. Tehnologiile inteligente, în acest caz, au fost create pe baza necesității de a conecta sisteme individuale într-unul singur pentru un control unificat și ușor.

Munca unei case inteligente se bazează pe munca unui computer - un driver extins care colectează și procesează semnalele de la senzorii aflați în casă și grădină. Cuvinte - cheile care apar pe parola „casă inteligentă” sunt în principal:

  • Confort - confortul utilizării unui sistem smart home se bazează pe executarea de la distanță a unui număr de activități de control și management pentru utilizatori.
  • Stare - initierea procedurilor de alarma, securitate sau descurajare atunci cand apar situatii periculoase in exteriorul sau in interiorul unei cladiri: traficul exterior in lipsa rezidentilor - trimite informatii proprietarilor si biroului de paza, dar si iluminat, jaluzele sau incuietoare; în interior: fum, carbon, hipotermie, inundație etc.
  • Economii la utilizarea clădirii - instalația estimată, inteligentă poate economisi aproximativ 30% din costuri. Configurat corespunzător influențează consumul de energie electrică și gaz. De exemplu: lucrul cu senzori de mișcare va stinge lumina atunci când nu este nimeni în cameră, va opri aerul condiționat după deschiderea ferestrei/ușii către terasă, va scădea temperatura și o va scoate... fie că de la rețeaua electrică nu este necesar echipament pentru noaptea de somn și/sau absența membrilor gospodăriei, nu va porni sistemul de irigare a grădinii dacă a plouat recent.

Blog

De asemenea, verificați.

Jaluzele controlate de smartphone

Jaluzele controlate de smartphone

Jaluzele controlate de smartphone - Introducere în lumea jaluzelelor controlate de smartphone Atât în casele moderne, cât și în cele mai tradiționale, rulou...

Mai mult »

Toate articolele și sfaturile »